verdieping in onderzoek en Bergamascese cultuur - Reisverslag uit Bergamo, Italië van ciaojoyce - WaarBenJij.nu verdieping in onderzoek en Bergamascese cultuur - Reisverslag uit Bergamo, Italië van ciaojoyce - WaarBenJij.nu

verdieping in onderzoek en Bergamascese cultuur

Door: Joyce

Blijf op de hoogte en volg

22 Maart 2006 | Italië, Bergamo

Na een zeer drukke week vol met experimenten,kan ik nog steeds niet zeggen dat ik tevreden ben over mijn wetenschappelijke vorderingen. Ik heb nog steeds niet vastomstoten aan kunnen tonen dat de stofjes werken, maar bij gebruik in het flowmodel lijkt er toch enig effect te zijn. Ach ja, ben ondertussen wel gewend aan het feit dat alles anders loopt dan dat ik graag zou willen. Maar het was natuurlijk leuker geweest, als het wel had geklopt. Gelukkig heb ik een paar enthousiaste collega's die voor mij de moed er in houden. Deze week verdiep ik me er maar weer eens verder in.
Het weekend daarentegen verliep erg voorspoedig. Met maar slechts een kleine vertraging landen mijn gasten op het vliegveld, alwaar ik met handen vol versgekochte koopwaren (uit Orio Center) op hun stond te wachten. En direct begon de zon te schijnen. Wat een geluk voor Roy, Marielle en Marc. Vervolgens een korte tour door mijn habitat en geinstalleerd in de kamers (voor Marielle en Marc een honeymoon-suite met een niet-zeewaardige badkuip). Daarna te voet door de citta bassa getrokken. Flinke wandeling langs alle zienswaardige plekken van de beneden-stad. Daarna uiteraard aan de aperitivo. De mint-cocktails waren erg in trek bij Roy, maar of hij die nog een keer neemt? Daarna heerlijk uit eten geweest bij een leuk restaurantje. Zondag weer op tijd uit de veren op de citta alta te bewonderen. Deze keer helemaal naar boven. Dit deel had ik zelf ook nog niet gezien en bestaat uit een burcht en een paar huizen. Prima voor een uurtje vertier. Op een prachtig panorama-terras buiten koffie gedronken en vervolgens op Italiaanse wijze gelunched, opnieuw met uitzicht over de hele stad. Daarna naar het lagere gedeelte van citta alta om rond te struinen en langs de muur weer naar beneden voor de alomgewaardeerde aperitivo. Ook dit weekend mocht de pizza niet ontbreken. Dus na de mission impossible om de beste pizza uit te zoeken uit een kaart van 100 soorten, een prima pizza verorberd. Met een koude plens limoncello in onze magen weer naar huis. Na dit relaxte weekend was het weer tijd voor een beetje spanning. En wat is een betere uitdaging dan om 1 minuut voordat de incheckbalie sluit aan te komen bij het vliegveld. Maar het is jullie gelukt jongens & meisje! Waardige afsluiting van een superweekend vol ontspanning en avontuur.

• 22 Maart 2006 - 12:26

Marc:

En zo is het!

He was een heerlijk weekendje Joyce! Je bent een buitengewone gastvrouw.

Arrivederci!
    Marcooo

• 22 Maart 2006 - 12:27

Ine:

Hallo Joyce gewoon blijven volhouden met je experimenten en als het helemmal niet lukt moet je je maar omscholen naar reisleidster hierin doe je nu al de nodige ervaring op.Nog veel succes voor deze week en geniet er nog maar goed van. Heel veel liefs en groetjes Ine

• 22 Maart 2006 - 12:43

Dini Kroeze Geurtse:

leuke verhalen elke keer!nu kan ik ook actief meedoen! dag lieverd houd de moed erin!

• 22 Maart 2006 - 15:38

Pap+Mam:

Op naar je tweede helft van je avontuur in italië de eerste helft zit er al weer op, ik hoop dat je de tweede helft meer succes hebt met je onderzoek, de weekendjes spreken vanzich die kunnen niet succesvoller zijn die zijn al prima bella. Groetjes en kusjes uit Weerselo

• 22 Maart 2006 - 16:45

Nicole Uit Molenhoek:

ha die lieve joyce,

hoe zit dat toch met die proefjes.....??? gewoon er stug inbijten met de mensen aldaar en hier...en blijven genieten van het heerlijke land en mensen! wat fijn dat ze zo behulpzaam zijn!!! prachtige foto's van bergamo trouwens ...hou je taai ! groetjes nicole

• 22 Maart 2006 - 18:33

Marizjenne:

Meid, onderzoek betekent nu eenmaal 'vallen en opstaan', anders was het onderzoek niet nodig geweest! Kop op, doe je voordeel met onze Twentse nuchterheid ;-)
    Ik leef met je mee!

Dikke kus, Marizjenne

• 28 Maart 2006 - 11:37

Nicole Uit Borne:

Ciao Joyce,
    Wat een leuke verhalen zeg. Helaas dat die maffe proefjes niet helemaal lukken maardat komt vast niet door de italiaaanse sfeer daar, heerlijk!
    Hier gaat alles prima. Buikje wordt al echt een buik maar ik voel me goed.
    Mijn opleiding ben ik wat versneld aan het doen en loop daardoor nu wat meer stage. Het gaat dus ook met het leren erg voorspoedig.
    Veel plezier de komende week en tot horens, Liefs nicole