la prima settimana e finito
Door: Joyce
12 Februari 2006 | Italië, Bergamo
Vertaald: mijn eerste week zit er op. Het was een leuke week. Veel nieuwe indrukken. Het lab is erg leuk. Er werken echt alleen maar jonge meiden. Het totaal aantal mannen is op 1 hand te tellen en dat zijn de bazen. Mijn labwerkplek zit op de derde verdieping van dat mooie gebouw op de foto's. Het heeft een prachtig houten plafond met enorme balken. Het is niet heel erg steriel, maar ziet er erg nostalgisch uit. Op de tweede verdieping is een plekje waar ik met mijn computer kan werken. Qua onderzoek is er veel mogelijk. Ze hebben veel verschillende microscopen. Ideaal! Het groepje waar ik toe behoor bestaat uit 8 personen (inclusief mij). Er is ook een Chinees, die voor een jaar op het lab werkt, waar de rest van de groep het enorm mee heeft geschoten. Hij zorgt ervoor dat iedereen zijn spullen kwijt is en laat zijn resultaten nooit zien. Ze waren verbaasd over mijn goede labwerkzaamheden aangezien ze wisten dat ik een dokter ben en daar hebben ze slechte ervaringen mee(horen jullie dat collega's; heeft Thea me toch goed opgevoed). Helaas had mijn eerste pilot-experiment niet de resultaten die ik had gehoopt. Het enzym waarmee ik mijn cellen moet behandelen voor de experimenten, lijkt niet te werken. Maar we hebben nieuwe besteld en gaan volgende week nog met een andere microscooptechniek kijken. Gelukkkig heb ik nog wat weken. In tegenstelling tot ons lab, zit de vrijdagmiddag aperitivo er goed in. Na wat heerlijke glaasjes wijn en antipasta zijn we uiteindelijk de cocktailbar ingerold en ik moet zeggen: de Italiaanse mojito's smaken prima. Zaterdag met een zwaar hoofd de stad ingegaan en enkele primaire Italiaanse levensbehoeftes gekocht: een stylishe zonnebril en een hippe trenchcoat (i.p.v. mijn enorme gele Gaastra; voelde me echt een lomp paard tussen al die elegante Italiaanses). Het weer is hier al zo lekker, dat ik buiten op een terrasje kon zitten met mijn latte macchiato. 's avonds opgehaald door een collega om met haar vrienden pizza en ijs te eten. Kortom, vermaak me hier prima. Had nog gehoopt dat Sjeng Schalken de finale zou halen van het tennistoernooi in Bergamo zodat ik hem kon gaan aanmoedigen. Maar hij is helaas gestrand in de halve finale! Morgen begint weer een nieuwe week.
Mijn adres hier is:
24125 Bergamo
Italy
12 Februari 2006 - 21:48
Nicole:
Hoi Joyce, heerlijk om nu die echte italiaanse sfeer zowel in lab als buiten het lab te proeven. Dat werkt toch ontzettend inspirerend!!! Begin je nu de maandagochtend ook met een werkbespreking??? Blijf genieten zou ik zeggen, ciao Nicole -
13 Februari 2006 - 08:40
Steven:
Joyce, ik vind dat die gele jas je wel goed staat, valt in ieder geval op. Wat ik zo zie ziet Bergamo er mooi uit, komt denk ik wel goed daar in Italie. Veel plezier en succes met je onderzoeken. -
13 Februari 2006 - 08:41
Ma En Pa:
Je verslag ziet er gezellig en leuk uit, alleen dat van de drank hebben wij jou niet bij gebracht, maar dat hoort er in Italie wel bij hoor. De oranjekoorts zal nu wel hoger worden bij jullie want ons eerste goud is binnen en een nieuw baanrecord met schaatsen wat een kanjers he. Succes met alles en hopelijk tot vrijdag.
mam -
13 Februari 2006 - 09:20
Marc:
He Joyce!
Klinkt alsof je al een goede indruk aan het maken bent daar! (we hadden niet anders verwacht natuurlijk... ;-)
Grappig detail voor de foto-kijkers: als je op de foto van Joyce d'r kamer blijft hangen met de muis, kun je door te klikken de luiken weer dicht doen! (zie geel balkje)
Veel plezier daar!!
x Marc -
13 Februari 2006 - 11:16
Ralph:
Nog Hartelijk bedankt voor jullie kadotje en geld, ik moet wel ff zeggen dat mijn verjaardag wel kaal was zonder jou.
Maar het is prettig om te lezen dat je het zo naar je zin hebt!!
Tot snel!!!
Dikke knuffel Ralph -
13 Februari 2006 - 12:11
Ine:
Wat fijn Joyce dat je je al zo hebt ingeburgerd daar in Bergamo maar niet te veel de kroeg in hoor.Hoop voor jou dat het met je werk voorspoedig zal verlopen alles kan ook niet direct goed gaan he.Ik wens je nog een fijne tijd daar en je kunt nu al weer uitkijken naar het bezoek van a.s. weekend.Veel liefs en groetjes Ine -
13 Februari 2006 - 13:32
Nicole Uit Borne:
Heee Joyce, volgens mij vermaak jij je uitstekend!
Ben erg nieuwsgierig of je ook nog wat mee krijgt van de olympische spelen?
Nog kaarten kunnen krijgen toevallig? Heel veel plezier de komende week en tot mails!
Liefs Nicole -
13 Februari 2006 - 15:09
Dianne:
He Joyce!
Leuk om te lezen dat je het naar je zin hebt. En je werk/ woonomgeving ziet er wel erg sfeervol uit, leuk! Geniet ervan!
Liefs Dianne -
15 Februari 2006 - 19:32
Daphne:
Lieve Joyce,
hoe gaat het tussen de enzymen? Deze week wel raak geschoten? Ik moest vanmiddag wel even aan je denken toen ik achter een Sweet Mokka zat bij Coffee Lovers. Natuurlijk niet te vergelijken met het echte Italie! Geniet er maar lekker van, kus Daphne -
25 Februari 2006 - 10:53
Nanja:
Hee die Joyce,
Klinkt allemaal prima....hoe was het afgelopen weekend met roy en je ouders? Ik ben aan het wachten op mijn nieuwe rooster om een vlucht te boeken...ik zou dan liefst voor drie dagen komen...is het tenminste wat langer. Verder gaat alles zijn gangetje en is het hier carnaval...dus vanavond gaan we met een stel naar Valkenswaard (of all places...).
Nou, spreek je snel weer, groetjes Nanja