Feest & cultuur - Reisverslag uit Bergamo, Italië van ciaojoyce - WaarBenJij.nu Feest & cultuur - Reisverslag uit Bergamo, Italië van ciaojoyce - WaarBenJij.nu

Feest & cultuur

Door: Joyce

Blijf op de hoogte en volg

27 Februari 2006 | Italië, Bergamo

Ik zal maar beginnen met het leuke deel van mijn verblijf: de weekenden. Om het weekend in te luiden wordt er hier gestart met een aperitivo. Zoals een goed gebruik in Noord-Italie wordt je door de lokale horeca verwend met een bar vol met heerlijke lekkernijen. Deze horen bij het glas wijn/cocktail die je hebt besteld. Kortom avondeten is dan niet meer nodig. Dit principe lijkt me in Nederland lastig uit te voeren, aangezien de Nederlandse mentaliteit is: alles wat gratis is, moet op! Dit kun je overigens elke dag van de week doen.
Vervolgens heb ik dit weekend besloten om wat cultuur op te snuiven. Zaterdag ben ik naar de Carrara in Bergamo geweest. Een belangrijk museum voor de regio Lombardije. Deze week heb ik het moderne gedeelte bekeken. Het was het laatste weekend van de expositie 'War is over'. Dit ging over 60 jaar vrijheid (1945-2005). Vind het altijd heerlijk om rond te struinen tussen kunstwerken. Volgende keer de oude meesters bekijken (Rafael, Rubens).
Vervolgens was het zondag tijd voor andere cultuur: carnaval in Venetie. na een treinreis van 3 uur aangekomen in Venetie, viel ik van de ene verbazing in de andere. Opnieuw verbaasd door de prachtige stad Venetie. En dan ook nog gevuld met mensen in prachtige kleding. Niets boerenkiel of overall. Middeleeuwse jurken, enorme pruiken, glans&glitter en natuurlijk heel veel maskers. Slenterend door de straatjes kwam ik heel veel moois tegen (zie foto's). En dan natuurlijk het hoogtepunt op het het San Marco plein. Helemaal gevuld met mooie mensen met de 4 jaargetijden van Vivaldi schallend over het plein. Op het eind van de middag nog naar de Guggenheim-collectie wezen kijken in een prachtige palazzo aan de canal grande. Voor het eerst een echte Dali en Klee gezien. En vervolgens met een boot weer terug naar het station. Dat was wel anders dan carnaval in Twente of Limburg, alhoewel dat ook erg gezellig kan zijn.
Op het lab gaat alles ondertussen zijn gangetje. Heb het, voor mij belangrijke stofje, met meerdere technieken getest en definitieve conclusie: het werkt absoluut niet. Ik hoop dat deze week de nieuwe batches binnenkomen. Dan kan ik die uit gaan testen en hopelijk verder. Ondertussen heb ik me al aardig bekwaamd in het isoleren van Italiaanse navelstrengcellen. Vind onze techniek toch echt fijner!
Donderdag landen twee collega's (Martijn en Suzan) en ga ik hun de mooie plekjes van Bergamo laten zien en voor het eerst naar Milaan. En uiteraard zal de aperitivo dit weekend niet ontbreken!!

• 27 Februari 2006 - 09:50

Roy:

Wow, dat is pas carnaval! Ziet er allemaal geweldig uit. Jammer dat ik niet met je mee kon naar Venetië. Succes deze week met je experimenten!

• 27 Februari 2006 - 10:17

Daphne:

Hoi Joyce,
    als ik dit lees, moet ik echt even slikken en komen de gevoelens van 26 augustus 2004 weer naar boven: het huwelijksaanzoek, 's avonds aan de overkant van het Peggy Guggenheim museum aan het canal grande. Nu weet jij ook waar het heeft plaatsgevonden. Ik zou zo weer terug willen. Carnaval op het San Marco plein moet ook echt prachtig zijn, alleen al de sfeer en de extraverte Italianen. Super! Ik kan me voorstellen dat je na een weekje lab wel uitkijkt naar zo'n weekend. Veel plezier op je volgende trip!
    Kus, Daphne

• 27 Februari 2006 - 10:39

Marc:

Knap hoor Joycie, hoe je het allemaal regelt daar. Hoe bevalt het klooster eigenlijk? Ben je een beetje vrij op je eigen appartementje?

Heel veel succes en ik hoop heel hard mee dat je volgende stofje wel meewerkt!

Liefs Marc

• 27 Februari 2006 - 17:02

Sandra:

Hallo Joyce, fijn om te horen en zien dat je een geweldige tijd hebt daar in Italië. Veel plezier! Groetjes Sandra

• 27 Februari 2006 - 18:58

Greetje:

Hier weer even een berichtje van je grootste fan, kind wat maak je toch veel mee prachtig hoor!! geniet maar lekker van je vrije weekenden, en wat het stofje betreft dat lukt vast nog wel houdt moed.
    Groetjes uit Weerselo

• 27 Februari 2006 - 19:18

Roy (maar Welke?):

Joyceke,
    erg gaaf zeg! zeker die eerste foto, super! Veel succes de komende week. En tot lees'sss. Oh ja Marian staat te trappelen van ongeduld om bij je langs te komen. Hè, nu weet je toch nog welke Roy ;-)

Groeten Roy

• 28 Februari 2006 - 12:26

Ine:

Hoi Joyce wat leuk dat je ook nog iets van carnaval meekrijgt daar in Italie maar het feesten laat je maar aan mij over. Ik hoop dat het deze week beter gaat met je onderzoek maar niet wanhopen hoor als je alles al wist dan was het toch overbodig? Veel succes en liefs Ine.

• 28 Februari 2006 - 20:45

Nicole Asbreuk:

Dit is t eerste wat ik van jou reis lees...en ik moet in een woord zeggen GEWELDIG!Dit is echt weer een ervaring die je in je lijstje kunt toevoegen. Zou zo langs willen komen maar heb er de tijd er niet voor....druk druk en nog eens druk! Gaat heel goed hier en met het huis schiet het al aardig op. Hoop er zo rond mijn verjaardag(half april) in te zitten met mijn lieve meisies, waar het trouwens goed mee gaat. Joni kletst je de oren van het hoofd en Guusje is al weer een half jaar en een echte lachebek. Hoop snel meer te lezen over jou verrichtingen! Veel liefs van Joni, Guusje en Nicole

• 02 Maart 2006 - 10:25

De Loer:

Au! Ben ik net mijn kater kwijt, confronteer jij me opnieuw met carnaval... Ammuseer je verder en doe Martijn de groeten!